Eerste hulpverlener met aed

De cursus ‘Eerste Hulp Bij Ongelukken’ biedt cursisten een groot aantal handvatten om te kunnen handelen bij huis-, tuin- en keukenongelukken en bij het herkennen van bepaalde, veel voorkomende ziektebeelden.

Tijdens de cursus wordt geleerd om snel en adequaat te handelen op het moment dat mensen in (levens)gevaar zijn. Met de cursus wordt je opgeleid tot een erkend ‘verlengstuk’ van de professionele hulpverlening, zoals de ambulancedienst.

De lessen bevatten theorie om de kennis aan te scherpen. Daarnaast is er ook een hoop praktijk. Lotusslachtoffers beelden op een reële manier ziektebeelden en letsel uit, waardoor praktijksituaties tot precisie worden nagebootst.

AED
Het bedienen van de AED (automatische externe defibrillator) is een vast onderdeel van de cursus EHBO. Veel mensen denken dat het bedienen van dit levensreddende apparaat een vervanging is van hartmassage (reanimatie). Niets is minder waar. Alleen in combinatie met een juist uitgevoerde hartmassage zal de overlevingskans van het slachtoffer toenemen. Tijdens de cursus wordt u geleerd om de AED juist te bedienen.
Eerste hulp aan kinderen
Kinderen zijn kleiner, emoties spelen een belangrijkere rol en in vergelijking met volwassenen kunnen kinderen minder makkelijk vertellen wat hen mankeert. Dit onderdeel  is dan ook speciaal gericht op het herkennen van ziektebeelden en letsels bij kinderen.

Dit hoofdstuk is uitermate geschikt voor ouders en mensen die regelmatig tijdens werk of in privéomstandigheden met kinderen te maken hebben.

De herhaling staat gepland op:
27 maart 2019 voor certificaathouders